Güçbirliği Kozmetik Tekstil A.Ş.
07 Mayıs 2024, Salı

Spordan Sonra Saç Bakımı

29 Ocak 2022

Yoğun tempolu bir egzersiz sonrası vücut ısımız artar, gözeneklerimiz genişleyerek ter bezlerimizin salgısıyla terleme gerçekleşir. 
Egzersiz esnasında ve sonrasında tenimizde, kıyafetlerimizde ve havlumuzda salgıladığımız teri gözlemleyebilsek de saç diplerimizde ter salgısıyla gerçekleşen mineral atımını, yağlanmayı ve saç derisinde biriken tuzu gözlemleyemeyebiliyor ve saç bakımını basite alıp gereken özeni gösteremeyebiliyoruz.

Günün koşuşturması ve üstüne eklenen spor temposuyla saçlarımızda biriken kalıntılarla saç tellerimiz hasar alabiliyor, nemini ve formunu kaybedebiliyor. Saçınızın tüm özelliklerini geri kazanması için 6 adımda yapacağınız temel saç bakım rutininiz hem sizin hem de saçlarınızın modunu hep yüksek tutacaktır.
 
  1. Saçlarınızı dipten uca ılık* duru suyla ıslatmalısınız. Bu işlemle saç derisi ve saç telleri bir sonraki işlem için hazır hale gelir.
  2. Saç tipinize uygun, içeriğine güvendiğiniz bir ürünle saçınızı ve saç derinizi hafif masaj yaparak şampuanlayın.
  3. Tekrar ılık ve duru bir suyla uyguladığınız şampuanı arındırın. Kalıntıları saçlarınızdan uzaklaştırmak için önemli bir adım olduğundan bu işleme özen gösteriniz.
  4. Kalıntılardan uzaklaşan ve neme ihtiyacı olan saçınız için yine saç tipinize uygun ve içeriğine güvendiğiniz bir krem veya maske ile dipten uca, saç derinize ürünü değdirmeden saç tellerinize masaj yaparak ürünü uygulamalı ve kullandığınız ürünün performans süresine uygun ürünü saçta bekleterek yıpranmanın önüne geçmeyi sağlayacak nem bombasını saçlarınıza verin:)
  5. Tıpkı şampuanda olduğu gibi iyi bir arındırma gerçekleştiriniz. Fazla üründen arındırdığınız saçınızı kuru bir havluya sarıp havlunun fazla suyu almasını bekleyin. 
  6. Saç derisine ve saç tellerine ekstra parlaklık, doygunluk ve nem sağlaması için durulama gerektirmeyen sağladığı verimi emilimle gerçekleştiren serum yağ krem maske vb ürünlerle saç bakımının temel aşamalarını tamamlayınız.

Bakımınızın hızlı sonuç vermesi ve kalıcılığının uzun olması için egzersiz esnasında tercih edeceğiniz modellerde de saçlarınızı sıkı bağlamamalı, alın ve şakak bölgesinden gerdirerek toplamamalı böylece saç köklerinizin hasar almasına ve saç derinizde döküntü oluşmasına engel olmalısınız. Bu durumda egzersiz esnasında kolaylıkla hava alabilen saç derinize ve rahatça toksin atabilen bir saç dipleriyle saçınıza konfor alanı tanımış olursunuz.